Nu är glada julen slut

Hej bloggen. Denna tisdagmorgons sol stiger i tempo med Justin Vernons mystik. Igår var det amerikansk julaftons firande för hela slanten. Suverän mat, trevligt sällskap, otroligt fina klappar och mycket skratt summerar ganska bra vad som hände. Morgonen startade med en härlig frukost men typ ungsbakadbrödgratäng. En variant av bröd som de blandat med bacon, skinka och ägg och sedan slängt in i ugnen.Efter frukosten vart det arbetsläger med matlagningen. Skala och skära äpplen, duka fram en massa kakor, ställa fram och täcka efterräter, koka potatis, värma kalkon och tillaga prime rib. Vi köpte en honeybaked skivad kalkon förra helgen som vi skulle ha tills idag och gud, jag får ju nästan be om ursäkt för religösa uttryck men jag tror inte att jag ätit så gott på länge. En lagom sötma trängde igen den saftiga kalkonen spättad av min gaffel på förtärngs expressen. Hur som helst vart det paket öppning på kvällen. Vi va lite för många för att gå i åldersordning när vi öppnade paketen. Alla slet och rev upp sina paket och ropade tack tvärs och kross varddagsrummet. Jag har nästan dåligt samvete att jag inte köpt mer paket till folket som var där och definitivt till värdpäronen. De fick en bok, Homecooking in Sweden eller något liknande, en Kosta Boda och en kalender med bilder från sverige. Jag kände att det var roligt att de fick lära sig lite mer om Sverige utöver det jag vet. Sen vet jag inte riktigt ursprunget till många traditioner och så, så de får läsa sig till vad visdom men det verkade som de gillade recepten i boken och såg fram emot att göra något nu under lovet. 
 
Hur som helst känner jag att de va alldeles för generösa. Axelband till gitarren, två filter till kameran (!!), två Bon Iver skivor ( <3, ja mamma den där "skrikiga mannen.."), ett fodral till min tablet, gitarrsträngar och lite annat smått och gott. Det känns lite lite att bara ge vad jag gav men jag får väl hitta på något till för födelsedagar eller laga middag elelr så. Tack alla där hemma som skickade paket och kuvärt från andra sidan planeten!
 
Idag blir det lite snurr och shopping tror jag. Vi ska väl iväg och käka frulle här snart och sen får vi se vad dagen tar oss. Puss och kram på er där hemma och tack åter igen!
 
Fred.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild
Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv