Utbytespost 1.0

Idag har varit en rätt händelserik dag för att vara ett halvdött sommarlov. Solen har stått i skyn hela dagen och orsakade lite spontant poolbadande hos Gurra. Framåt kvällen stack grabbgänget och kollade The Amazing Spider-Man. Har dock inte hört va dom tyckte om den än men den var säkert bra. Själv hade jag annat för mig, träffade gamla kompisen Adam som nyligen kommit hem från London efter tre månaders engelskastuderande. Det vart lite kockande som resulterade i Kycklingfile med inskuren salami i balsamicosås med tomater och ris. Förutom mat blev det catch up sen sist vi sågs ( i mars ) och filmtittande. 
 
Nu när jag kom hem såg jag även att personbeviset jag skickat efter hade dimpt ner i brevlådan och morgondagen skall ägnas till att göra ansökningen för visum till mitt utbytesår. För er som inte vet eller precis hittat hit så ska jag åka som utbytesstudent till Usa i ett läsår. Jag har inte fått reda på placering än, hos vem och var i Usa jag ska bo eller vilken skola jag ska gå i. Det handlar om ett år på High School vilket enligt mig låter otroligt spännande. Hur som helst för er som funderar hur hela ansökningsprocessen ser ut så ska jag berätta för er. Till att börja med får man anmäla sig till den utbytesorganisationen som verkar mest lämplig just för dig. I mitt fall blev det STS för att jag är var född för tidigt på året för att kunna åka med någon annan utbytesorganisation och för att vi, jag och min familj fått ett bra intryck av dem. När man har anmält får man en intervju med en från STS. Intervjuen var till större del på engelska. De hade inga höga krav så oroa er inte för att det kommer inte vara svårt på något sätt. Under intervjun frågade de lite varför jag ville åka som utbytesstudent och vad som gjorde mig till en bra representant för Sveriges ungdom. I slutet av intervjun får man även göra en lättare form av engelskatest vilket heller inte var svårt för ni som oroar er. 
 
Efter att man blivit antagen, vilket jag förstår att i stort sätt alla blir så får man hem en hög med papper som ska fyllas i. Det är bland annat rekomendationer från lärare, betyg, läkarndersökning samt ett personligt brev, ett brev från föräldrar till värdföräldrar och ett litet fotoalbum som visar dig, din familj och vad som betyder något för dig. När de handlingarna är klara så börjar arbetet för att hitta en värdfamilj som passar just dig. Du matchas med materialet du skickat in. Det sista som ska göras inför resan är ansökan av visum och det är där jag är i processen. Det är ett personbevis och papper från utbytesorganisationen som ska med till en intervju på Amerikanska ambasaden samt att man ska fylla i frågor på deras hemsida. Det är lite kort hur processen går till. Om ni har frågor så kan ni gärna skriva dem i kommentarerna så försöker jag svara i kommande inlägg.
 
Som avslutning tänkta jag att ni skulle få ta del av min musik som jag bär omkring på.
  'thisdefinesme
  'thisdefinesmysummer ( Under konstruktion )
 
Peace.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild
Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv