Thanksgiving helg

Hej bloggen. Åter igen är jag sen med uppdatering. Jag ska sluta lova att skriva för det slutar alltid med att jag aldrig gör som jag lovar. Hur som helst så har jag överlevt både amerikansk Thanksgiving och Black Friday. I torsdags vart det arbete från det att jag tagit min sista slurp morgonkaffe. Jag erbjöd mig hela tiden att hjälpa till med maten och frågade om det fanns något jag kunde göra. Jag vart ansvarig för fruktskärande. Två lådor vindruvor och två ica-ish cassar med äpplen skar jag ner till små bitesize bitar. Vi blandade fruktblandningen med nötter och grädde i två stora bunkar som vi sen ställde i garaget för kylning. Samtidigt gjorde värd mor olika "Caseroles" vilket jag inte riktigt vet hur jag ska förklara. Hon gjorde Corncaserole som va creamed corn på burk blandat med vanlig majs som toppades med lite ost. Sen gjorde hon en Green Bean Caserole som var gröna ärtrör tror jag och creamy nånting på burk tillsammans med rostad/friterad lök. 
 
Medans vi kockade började värdfar förbereda kalkonen. Han hade någon typ av marinad i en jättestor injector/spruta som han injecerade kalkonen med. Det såg ut som en så där stor läskig spruta från barnprogram när de går till doktorn. Hur som helst så skulle vi göra en kalkon och värdfarbror en. Vi friterade våran, och ni tänker säkert oh wow, typ jätte KFC! men nej.. Det såg ut som en stor bränd kyckling när den var klar. Värdfar skar sedan bort allt kött från kalkonen och i saken vi sedan serverade de i. Värdfarbror gjorde en "vanlig kalkon" vilket jag inte riktigt vet vad det är men så kan det vara när man inte är inhemsk.
 
Precis innan vi var klara med all matlagning började folket droppa in. Det var alla möjliga människor där men från vad jag förstod så var de alla släkt eller ingifta på någon av värdpäronens sida. Det var lite social club i vardagsrummet och köket medans vi satte ihop det sista inför serveringen. Vi hade någon typ av ställning där vi satte två stora stormköksbrännare i som värmde upp en folielåda med vatten som sedan höll maten varm. Efter det var det dags att hugga in. Alla päron och gamlingar fick hugga in först. Alla tyckte att jag skulle gå först men jag sa att jag behövde se hur man gjorde, så de andra gick före. Vi satt och åt i olika delar av huset. Några satt i matsalen, några i köket och jag och några i vardagsrummet. Det kändes som att man inte åt så men endå blev man proppmätt. Jag kände att jag var tvungen att smaka lite av varje. Det var Caseroles, Cheese and potateos, turkey, fruitsallad (som tydligen inte är dessert), någon annan form av keso,sylt och ananas, stuffing och läsk. Det kändes lite småkonstigt att det inte var någon alls som drack någon form av alkohol, men amerikanarna här verkar inte vara så mycket för alkohol. Varken ungdomar eller vuxna. Anywho, även fast jag var proppmätt så var det en vända till för att pröva lite av fruksalladen. Favoriten var nog Cheese n' potatoes och kalkon. Det andra grejerna var inte illa på något sätt, bara annorlunda.  Efter maten vart det efterrätt. Pumpkin pie, cheese cake, pumpkin rolls och någon chokladtårta/kaka. Resten av kvällen vart det bara socialicering. Kändes rätt skönt att det inte kändes awkward på nåt sätt.

Black friday var en dag som vilken annan. Värdpäronen hade inget speciellt de ville köpa och jag va trött och seg och kände inte alls för att gå ut och shoppa mitt i natten. Folk började tydligen redan köa när affärerna började stänga. I stort sätt alla ställen öppnade vid midnatt och hade försäljning hela natten. Istället satt jag och tittade och pratade med värdfar och hans tvillingbror när det bakade pumpkin bread. Jag vet inte riktigt om det var meningen att det skulle vara bröd eller om det är typ fikabröd men gott var det, och sött var det. De har tydligen bakat samma bröd dagen efter thanksgiving varje år sen de var i min ålder. De bakade i nästan 12 timmar, men jag kan inte säga att jag satt där hela dagen utan jag roade mig med gitarrspel, tv och andra vanligheter. Jag insåg precis att detta blev väldigt långt, men va ska ni göra? :-O

Fred.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild
Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv