Första Lördagen i America

Precis som ni hör på rubriken så va detta min första Lördag i America. Den började med en skön degmorgon. Vaknade runt 10, gick upp och duscha, åt lite typ kalaspuffar och kollade på Awkward. Klockan ett var det dags att göra sig i ordning för att röra sig till barnbarnet Hughs första birthday party. Till en början kändes det väldigt awkward att vara där på deras typ släktfirande för barnet, men det luckrades upp under dagen och det blev roligare. På kalaset serverades det lite plock, grönsaker, nachos, m&m's, kakor och annat trevligt. Frammåt fyratiden serverades det lite korv. Jag har aldrig sett något liknande när det gäller korvätande. Tydligen äter amerikaner inte riktigt korv som vi gör. För det första så var korvbröden jättestora jämfört med våra små bröd i Sverige, sen hade dom allt möjligt på. Senap, Ketchup, skuren gullök, gurka, ost, nachosås och nåt ost och krydd pulver. Jag vågade mig inte på den konsten så jag tog bara Ketchup.
 
Efter födelsedagsfirandet ville Nancy åka till IKEA som låg en bit ifrån där vi var på födelsedagskalas. Först åkte vi till området där de spelade in 8 Mile och dom berättade lite om filminspelningen och så. Sen fick jag en snabb rundtur i Detroit. Rod och Nancy berättade om de olika byggnaderna och gatorna. På andra sidan vattnet från Detroit ligger Kanada. Det skulle tydligen bara ta 5-7 minuter att åka dit om det inte vore för all trafik.
 
När rundturen var klar åkte vi till IKEA. Det var en lustig känsla att gå på ett IKEA här. Allting heter precis samma sak, hela affären luktade likadant och de fanns svenska böcker och demoprodukter i affären. Nancy och Rod skulle egentligen ha ett handfat till badrummet de håller på att renoverar men de hade inte måtten så det kunde inte köpa något, så det fick bli ett par barstolar istället.
 
Väl klara på IKEA efter någon timme åkte vi för att äta mat någonstans. Jag föreslog att vi skulle äta på White Castle men dom hade redan stängt. Vi åt på Wendy's. Jag hade inte en susning om vad man skulle beställa så Nancy beställde en burgare åt mig. Första skräpmaten i USA. Inget jättemärkvärdigt måste jag säga. Det kändes lite flottigare än svensk skräpmat men i smak och upplevelse får väl den desamma. Wendy's ska tydligen inte vara det bästa stället att äta på men de har öppet till 12 varje dag.
 
Väl hemma laddade jag upp med isvatten, mjukisbyxor och en kofta. Det blev en kväll med min nya favoritserie, Pawn Stars.
 
Fred.
 
Kommentarer

Postat av: Bornestrand

Publicerad 2012-09-16 09:02:06

Tagit bilderna själv? Ser överdrivet lugnt ut haha.. Ha det bra mannen!

Postat av: DAvid

Publicerad 2012-09-16 13:31:20

Haha pawn stars

Postat av: Harold and kumar / emil

Publicerad 2012-09-16 15:29:09

WHITE CASTLE!? omg fett awesome

Postat av: jake the snake

Publicerad 2012-09-16 16:52:27

Haru lyckats skaffa nå homes att hänga med på fritiden? miss ya already broh.. <3

Svar: Jadå, det kommer sakta men säkert. Har börjat snacka med några från min English and art class
Ted Blomster

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild
Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv