Varning för långpost

Hejhej bloggen. Nu sitter jag äntligen här och skäms för att jag inte har skrivit något här på evigheter. Nästan tre veckor utan uppdatering fy skäms. Hur som helst så knatar utbytesslivet på som vanligt. Det känns som att jag blir mer och mer involverad i skola och aktiviteter hela tiden. Bästa sättet att lära känna folk vad jag har märkt är när man har vikarier i skolan som låter en sitta och prata. Alla eleverna flockas snabbt i ring och har alla möjliga frågor. Som jag nämnde i mitt senaste inlägg så r det Holiday Season vilket betyder julmusik, reklam om jul och annat trams överallt. Helt ärligt så känns det inte som att det är julafton om en vecka när det vissa dagar är 15 grader och strålande sol här och är gröna och man måste slänga vinterjackan över armen.
 
Hur som helst så har vi de senaste veckorna varit iväg och julshoppat. Själv har jag inte gjort så mycket shopping då jag inte riktigt känner att jag har så stor budget plus att jag har fina presenter hemmifrån sverige. Däremot har värdmor shoppat en hel del. Vi kan väl säga att det hela började här för två veckor sen när vi snackade om att vi skulle kika på Amazon och beställa några säsonger av The Mentalist och 24. Hur som helst så fick jag inte köpa någonting till mig själv enligt värdmor. Dagarna gick och vi gick tillslut ut på Amazon och jag övertalade henne att jag skulle få köpa ett objektiv till mig själv då jag ska iväg på jullovet på sight seeing med någon släkting i staten och att jag ville vara förberedd. Hur som helst så fick jag tillåtelse att köpa objektivet ( det var inte något tjafs eller så utan bara att hon tyckte en sak och jag en annan). Jag slängde även på ett extra batteri till kameran medans jag va på hugget. Det är roligt att objektivet nästan är häften så dyrt som i sverige och batteriet är kostar 180 kr istället för 450 kr. När vi/jag var färdigshoppad så bad värdmor mig att skriva ner allt jag egentligen ville ha från Amazon så hon kunde köpa något åt mig i julklapp. Jag försökte förklara att jag inte ville att de skulle köpa något till mig, att bara få bo hos dem är stort nog och att de inte ska behöva köpa något till mig. Men det fungerade ju inte riktigt som jag hade tänkt och hon pressade mig till att skriva ner allt jag ville ha.. Jag skrev upp lite billiga grejer som ett fodral till min tablet och Bon Iver skivor. Värdmor gav sig inte efter det heller, hon fick mig att skriva upp en hel radda grejer även fast jag tyckte det var alldeles för dyrt i present av värdfamiljen. Det är nästan så jag fick dåligt samvete men vad kunde jag gjort? Eh vi får väl se va som händer och sker. Hur som helst så ser jag fram mot min julklapp jag köpte till mig själv. 
 
Nu i veckorna upptäckte vi att körrummet där vi sjunger hade en mikrofon som stack ut genom väggen. Jag frågade värdmor/körlärarinna vad det var till för och hon sa att det var en mikrofon för att spela in körerna och att dom hade ett bra ljudsystem som någongång vart i bruk. Hur vi än försökte trixa och koppla så funkade det inte. Jag och Dylan jobbade flitigt tills jag drog ner micken från väggen och det visade sig vara ett uråldrig batteri i micken. Nytt batteri och allting fungerade perfekt. Jag har prövat att spela in lite random stuff efter skolan men det enda som var dåligt var att sladden gick igenom väggen in i kontoret där inspelningsutrustningen är. Det var här jag så småningen skulle stöta på min första språkfrustration här i staterna. 
 
En dag efter skolan ringde vi den ljudansvariga för aulan i skolan för att få låna lite kablar och en mick. Han visade sig inte vara den härligaste människan att prata med. Gubbtjurig och otåligt. Jag försökte förklara för honom vad för sladdar vi behövde och vad för mikrofon etc och han frågade mig om och om igen om jag visste vad jag gjorde, och jag sa till honom att jag inte visste va sladdarna och allt heter på engelska men jag förklarade utförligt hur varje kabel såg ut och han frågade varför jag behövde flytta ut utrustningen i körsalen istället för att ha de i kontoret och jag sa att jag inte kunde spela in från kontoret när jag själv behöver stå ute vid mikrofonen samtidigt som jag måste ha playback från det jag redan spelat in. Tillslut fattade han det men så började han fråga om kablarna igen.... Va äre du inte fattar?! tänkte jag högt i mitt huvud men det slutatde med att jag bara så åt honom att vi skulle skita i det men så snackade jag med en ljudansvarig 2.0 och han sa att skolan inte hade kabeln jag letade efter. Hur som helst så förtjänar gubben en Gibbs-slap och vi löste probemet genom att i lördags köpa kabeln jag behövde på Guitar Center så det är lugnt, jag är åter lugn och ser fram emot att spela/filma något nu under lovet då jag har tillgång till skolan eftersom värdmor jobbar där!

Jul dekorationen har även kommit upp i huset. Tomtar, krimskrams, julprydnader och godis pryder nu vårt hus. Vi har även haft en julkonsert med kören. Det har lite smått varit kaos när det kommer till repet av jullåtarna. Folk sket i att komma till lektionen och många tramsade runt. Det märktes dock inte när vi väl uppträdde. Vi sjöng bättre än vi någonsin gjort och det var inget trams när det kom till krita. Har även fått terminsbetyg, eller progress report som de kallar det. Topp betyg, A, A, A, A, A och A stod det på mitt papper. Jag har 146% av alla uppgifter gjorda i Art.. Jag vet inte riktigt hur det går till för jag får välja mina egna uppgifter och jag får göra vad jag vill och har inga inlämningsdatum för mina uppgifter. Just nu håller jag på med en superhjälte/comic bild som jag tror kommer turn out pretty good.  Just har jag endast 24 timmar kvar i skolan innan det är jullov. Gaah va skönt, har vart lite smådegig i huvudet på sistone och det känns verkligen som att det är dags för ett lov. 
 
Har även fått Care Package No.2 hemmifrån. Lite julklapppar i olika storlekar och hårdheter, godis och andra härligheter. Tack Adam! Det är härligt att veta att det finns någon man kan vända sig till även fast vi är på varsin sida om jordklotet, tack! Värdpäronen köpte även en AS stor låda med kitkat åt mig för att jag råkade nämna att det va gott, 1,36 kg att käka.. Nej mamma, jag har inte ätit upp allt än. Det kommer nog ta mig både en två och tre och fyra veckor( dagar ) att äta upp. MOhahehahea.
 
I fredags var vi på ett ställe, Crossroad village, en liten by/stad de byggt för att visa hur det var förr i tiden. De hade en liten blacksmith, en gammaldags tåg och liknande. Anledningen till att vi var där var för att en av körerna skulle sjunga i en kyrka där och jag hakade på för att jag fick gratis inträde. Det slutade med att jag stannade där med ett gäng tills de stängde. Det var roligt att lära känna lite nytt folk och så. Efter det åkte vi hem till Bailey, Dylan's görlfränd och hängde där ett tag innan jag blev upplockad av värdmor. Nu känner jag att detta börjar gå utför så jag tänker lite dekorativt avsluta med lite bilder från hemmet, och skolan och paket.
 
Fred.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild
Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv