Varning för långpost!

Äntligen? Nu sitter jag här och skriver en solig lördagsmorgon med blåhimmel och kalla brisar. Vi har börjat känna på känslan här. Under de senaste dagarna har solen brassat på och snön sakta men säkert smygit sig iväg. Hur som helst har det gått allt för lång tid mellan detta blogginlägg och det jag skrev i januari.. Så vad har hänt här i staterna under denna långa tid? Jag satt precis och funderade på hur jag skulle ta tag i detta, va hände först, vad gjorde jag och i vilken ordning? Min slutsats blev att jag helt enkelt bara får kladda ner vad som har hänt även fast jag inte riktigt kommer ihåg vilken ordning det hände. Några veckor in i januari månad hade vi semester exams jag tror det var första ursäkten jag hade för att inte blogga. Exams fungerade så att vi hade prov i alla ämnen under tre dagar. Två stycken tvåtimmars prov om dagen, sen fick vi sluta och fick lediga halvdagar. I skolan dela alla lärare ut review papers, typ "inför provet" uppgifter. Jag gjorde alla de uppgifter som vi behövde lämna in och få poäng för. Min filosofi med hela pluggandet här är att jag inte ska jobba stjärten av mig så länge jag inte ligger illa till. Så jag tänkte att dessa prov inte va så "viktiga" för mig eftersom jag redan hade bra betyg i alla ämnen och jag brukar har flyt och gissa rätt på de få saker jag inte kommer igåg. Än en gång så va alla proven multiple choice och essays. När man får alla svaren presenterade så känner man direkt vilka som inte har någonting att göra med frågan, sen om man har hängt med lite granna på genomgångar så ska man nog kunna avgöra av vilket av de två kvarstående svaren som är rätt. Hur som helst gick alla exams bra, fick 5 A's och ett C som drog ner mitt betyg för den kursen till ett B+ vilket jag inte klagar över, hehe. 
 
Veckan efter vi hade exams så hände det lite saker i mitt schema. Egentligen skulle jag haft Political Science tredje timmen under den andra terminen, men jag flyttade om så jag fick Acapella Choir. Just nu känner jag att mitt schema är kanon. Två historie lektioner, bild, kör, engelska och kör. Min dag är i stort sätt över efter de två första lektionerna. Hur som helst så kände jag mig lite halvstel första dagarna i den nya kören. Jag visste att värdmor hade berättat om mig för eleverna i den andra kören men jag visste inte vad hon sagt och hur mycket plus att de kändes lite konstigt när alla där redan kände varandra och jag kände två personer och ingen mer. Det tog i alla fall inte lång tid innan man va en i gänget. Det är roligt för även då nivån på musiken vi sjunger är mycket högre än i den andra kören så är det avslappnat och mycket snack och så, plus att det låter mycket bättre när vi sjunger, hah. Grabbarna i tenor sektionen är fett sköna. De är jag en annan kille som är 18, sen två 96or och två 97 or. En av 97orna är en rätt skön snubbe, Jessy, som har döpt om mig till Swag Daddy KingKong. Killar i min sektion pratar hela tiden och "retar" de  andra och de är bara för kul att lyssna på. Inte långt efter jag bytt schema deltog jag, Dylan, Harleigh, Sam, Carissa, Madison och Bailee i SNE eller Solo and Ensemble. Det var ett event då människor sjöng antingen själva eller i mindre grupper inför en jury för poäng. Man var tvungen att sjunga klassiska låtar. Jag halkade in i gruppen lite på slutet så jag kände lite press att lära mig all musik. Det va första gången jag gjorde en sån här typ av framträdande så jag visste inte hur det hela gick till eller hur hög nivån var på alla framträdanden. Jag fick för mig att det var grupper som var nära perfekta sjöng där men det visade sig vara alla möjliga människor som var alla olika bra. Vi gjorde helt okej ifrån oss. Vi var två-tre poäng från att gå vidare till State Finals.
 
Dagar och veckor gick och allt snurrade på som vanligt.För några veckor sedan hade vi en dag ledigt från skolan på grund av nån administrations grej, så vi tog chansen att åka ner till IKEA i Detroit. Jag var mest sugen på att åka dit för att köpa matvaror som dom säljer men värdfamiljen var lite sugen på att kolla in deras möbler och så. När vi åkte hemifrån såg det ut att bli en kanon dag, men så fort vi kom ut på motorvägen träffades vi av värsta snöyret och va tvugna att sakta ner. Inte långt senare såg  vi några poliser som stog och vinkade åt folk att de skulle åka av motorvägen för att de hade skett en olycka. Vi satt i kö ett tag och men när vi kom av motorvägen fortsatte vi på mindre vägar till nästa påfart på motorvägen. När vi väl kommit dit  visade det sig att den också var avstängd och det stod en ambulans där. Vi svängde runt igen och fortsatte på de mindre vägarna mot näsa påfart. Den nästa påfarten var inte avstängd, YES tänkte vi men vi skulle snart få se på annat. När vi åkt en liten bit på motorvägen så började folk sakta ner. Det visade sig att hela bron som motorvägen gick över hade frusit och det va halt. En resa som skulle tagit lite drygt en timme tog oss nästan två och en halv timma. Hur som helst så såg vi IKEA tona fram genom snöyret. Det såg precis ut som vilket IKEA som helst hemma i Sverige. Samma blå, gula och röda plåt fasad och stora fönster. Det var kaos utanför varuhuset. Hur mycket folk som helst och fanns inte en parkeringsplats någonstans. Tydligen så är IKEA jättepoplulärt och det är tydligen så där fullt där varje dag. Vi knatade sakta igenom alla olika avdelningar och värdföräldrarna hittade lite småsaker som det kände att de behövde. Det tyckte också att det var många smarta designer på möblerna och att den simpla designen var snygg. Jag gick och roade mig idén att alla namn på alla möbler var på svenska. Jag berätta det för värdpäronen och de började fråga va översättningen var på en massa saker.  Efter vi tagit oss igenom hela varuhuset gick vi tillbaka till restaurangen för att äta. Det vart köttbullar med potatismos och brunsås, äppelpaj och fläder saft. De har tydligen inte fläder här och jag har inte druckit något sånt sen jag kom hit så det var roligt. Hur som helst, när vi var klara med shoppingen var det min tur att handla i matavdelningen. Jag köpte Kalles kaviar, sill, knäckebröd, två flaskor fläder saft, köttbullar och påskmust. De hade tyvärr inga algrens bilar som jag trodde att de hade men det gjorde inget. Dagen efter vårt Ikea besök lagade jag potatis och purjulökssoppa, med en lite gubbröra på knäckebröd till förrätt och pankakor som efterrätt. Det uppskattades mycket, så det var trevligt. 
 
För några veckor sen var vi iväg med kören och sjöng nationalsången innan en hockeymatch mot gratis biljetter. Det var inte så mycket att säga om det. Vi gjorde jättebra ifrån oss och både de som äger arenan och folket där sa att de gillade vårt framträdande.
 
Jag har förmodligen missat att berättat något som hänt här men det är inte så mycket jag kan göra åt det just nu när jag inte kommer ihåg det. För  två-tre veckor sedan hade jag min första konsert med acapella kören. Det var annorlunda. Vi var tvugna att ha frack, finskor och fluga. Det är alltid roligt att klä upp sig huehue. Framträdandet i sig var inte sådär jätte bra enligt mig men det var roligt. Veckan efter det, dvs två veckor sen kanske deltog vi i en tävling som SNE fast med hela kören som de callar Festival. Det var riktigt rolig att åka med alla i kören i skolbuss iväg dit tävlingen var, mingla lite med randoms. Vårt framträdande där gick kanon, jag tror att pressen vi var under gjorde att vi bra ifrån oss. Vi var fyra poäng från full pott och kvalade vidare till state finals, men vi ska inte åka dit. Anledningen är att vi är en liten kör på 30 pers och körerna i state finals är körer på 60-100 pers och ljudet av de körerna går inte att slå men en sån liten grupp. Vi har också en popkonsert med 17 låtar som vi måste lära oss och det skulle krocka med State Finals så vi deltar helt enkelt inte i det.
 
Nu den senaste veckan hade de MME och ACT i skolan vilket är typ som nationella proven hemma i Svea rike. Men som utbytesstudent behöver jag inte delta i det om jag inte vill. Jag fick därför härliga tre dagar ledigt mitt i veckan då jag inte kunde ta mig till skolan för halv dagar två av dagarna. Men jag frågade alla lärare vad jag kunde arbeta med hemma och de gav mig inget så allt va lungan. Det var roligt att kunna snacka med kompisarna där hemma och höra hur de hade det. Overall vart det bara tre slö dagar. Nu i helgen blir det mer slö, jag funderar på att ta mig ut i det fina vädret. Det är helt okej att gå ut och vandra omkring så längde det inte blåser, för det är för varmt för att ha vinterjacka när solen ligger på men om man inte har jacka börjar man frysa om det börjar blåsa. Jag ska göra mitt bästa för att i alla fall skriva något litet här med jämna mellanrum så det inte blir så tomt som det vart nu på sistone. Men till dess - 

Fred.


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild
Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv